ŞEHİT SÜLEYMAN AYDIN

22.09.2017 2606

22-09-2017

Şehit Süleyman AYDIN Hafik ilçesine bağlı Yarhisarköyünde ikamet eden Habip ve Sultan AYDIN'ın çocuğudur. Şehit Süleyman AYDIN 06/07/1984 Yılında Sivas İli Hafik İlçesine bağlı Yarhisar köyünde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını Yarhisar köyünde geçiren Süleyman AYDIN ilkokula 1990 yılında Yarhisar köyü ilk okulunda başlamış ve  1995 yılında mezun olmuştur.Orta öğrenimini ise 1996 yılında Hafik İmam Hatip Orta okulunda tamamlayarak 1998 yılında mezun olmuştur. Askerlik çağı gelinceye kadar köyde ailesinin yanında  ikamet etmiştir.  Çoğu zaman çalışarak ailesine yardım etmiştir.  2004 yılında nişanlı iken Manisa Kırkağaç ilçesine askere gitmiştir. Acemi birliğini Manisa Kırkağaç ilçesi jandarma komando birliğinde tamamladıktan sonra Usta birliği için  Şırnak İkizce 1.KOMD.TUG.1. KOMD TB.2.KOND.Bl. 3 TİM. KOMUTANLIĞI' nakatılarak askerlik görevini yapmaya başlamış olup tim  halinde  dağda sürdürülen operasyonunda  Şırnak a bağlı Seslice köyü yakınlarında Küpeli Dağı mevkiinde terör örgütleri ile girilen sıcak çatışma sonucunda 10/09/2005 yılında şehadet şerbeti içerek Şehit olmuştur. Ruhu Şad olsun.

"Ey Şehit Oğlu Şehit İsteme Benden Makber Sana Ağuşunu Açmış Duruyor Peygamber."